Kókusztejes hideg meggyleves vörösborral

Kategória: Desszertek, Levesek

A gyümölcslevesek királya a mi szemünkben a meggyleves. Szerencsére nem kell hozzá sok gyümölcs, így már szezon elején is megkockáztatható egy jó marékkal.

A hagyományos módon készítve is finom levesnek izgalmasan egzotikus csavart ad a kókusztej és a vörösbor. Érdemes kipróbálni!

0,5 kg magozott meggy
2 dl kókusztej
1 dl vörösbor
1 dl tejszín
fahéj
szegfűszeg
kardamom
ciromhéj
cukor
csipet só

Bő fél liter vízben kifőztem a fűszereket és a citromhéjat, így az ízük benne van, de nem kell kerülgetni evés közben. Amíg csendesen gyöngyözött, kimagoztam a meggyet. Leszűrtem a fűszereket, és ebbe a fűszeres lébe beletettem a  gyümölcsöt, a csipet sóval. Pár percig főztem, nem kell neki sok idő, aztán beletöltöttem a kókusztejet, a vörösbort és a tejszínt. Már nem forraltam, csak épp gyöngyözésig melegítettem. Kóstolással tettem bele egy kis cukrot. Nem kell nagyon édesíteni, de abszolút cukor nélkül nem érvényesülnek az ízei. Alaposan lehűtve került az asztalra.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos