Kókusztejes hideg meggyleves vörösborral
A gyümölcslevesek királya a mi szemünkben a meggyleves. Szerencsére nem kell hozzá sok gyümölcs, így már szezon elején is megkockáztatható egy jó marékkal.
A hagyományos módon készítve is finom levesnek izgalmasan egzotikus csavart ad a kókusztej és a vörösbor. Érdemes kipróbálni!
0,5 kg magozott meggy
2 dl kókusztej
1 dl vörösbor
1 dl tejszín
fahéj
szegfűszeg
kardamom
ciromhéj
cukor
csipet só
Bő fél liter vízben kifőztem a fűszereket és a citromhéjat, így az ízük benne van, de nem kell kerülgetni evés közben. Amíg csendesen gyöngyözött, kimagoztam a meggyet. Leszűrtem a fűszereket, és ebbe a fűszeres lébe beletettem a gyümölcsöt, a csipet sóval. Pár percig főztem, nem kell neki sok idő, aztán beletöltöttem a kókusztejet, a vörösbort és a tejszínt. Már nem forraltam, csak épp gyöngyözésig melegítettem. Kóstolással tettem bele egy kis cukrot. Nem kell nagyon édesíteni, de abszolút cukor nélkül nem érvényesülnek az ízei. Alaposan lehűtve került az asztalra.