Anna zseniális muffinja

Kategória: Sütemények

A zseniális dolgok gyakorta a véletlennek köszönhetők. Ez a szokásosnak induló muffin is egy hiba eredménye: laza mozdulattal a fél zacskó sütőpor helyett az egész belezuttyantódott. Fel ugyan nem robbant tőle, de a formából mindeképp ki akart mászni, viszont pillekönnyű, mégis szaftos lett.

zsenimuffin2 csésze liszt
fél csomag sütőpor (vagy lazák vagyunk és akkor egy egész 🙂 )
csipet só
fél csésze (barna) cukor
3/4 csésze tej
1/3 csésze olaj (kicsit többet tettem bele)
1 tojás
2 ek mogyoróvaj (lehet a darabosabbik fajta is, de nem sós)
sűrű, esetleg szikkadt lekvár

A szokott módon egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat. Egy másik tálban a tejet az olajjal, tojással és keverjük simára vele a mogyoróvajat. Keverjük a folyékonyba a lisztest és harmadáig, feléig töltsük meg a muffinforma mélyedéseit. Mindegyik tetejére tegyünk egy kanálka / darabka lekvárt. Sütés közben a lekvár körül jobban felemelkedik a tészta, így szinte beborítja azt.

 


  • Anna almás püspökkenyere « Receptkirály! 09. 09. 20.
  • Anna almás püspökkenyere « Receptkirály! 09. 09. 20.
  • Anna almás püspökkenyere « Receptkirály! 09. 09. 20.
  • Anna almás püspökkenyere « Receptkirály! 09. 09. 20.
  • Anna almás püspökkenyere « Receptkirály! 09. 09. 20.
  • Anna almás püspökkenyere « Receptkirály! 09. 09. 20.
  • -->

    Írjon megjegyzést


    • - x -

    • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

    • Fontos