Zöldséges lepény
Húskerülően étkező ismerőst láttunk vendégül, erre az alkalomra készült ez a tésztaféle. Talán nem lett volna rossz valami mártásfélét is sikeríteni hozzá.
15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
10 dkg sötét rozsliszt
10 dkg vaj
3 tojás
só
joghurt
hagyma
karfiol
répa
húsos paprika
cukkíni
zeller
reszelhető sajt
A lisztekből egy tojással, sóval és annyi joghurttal, hogy gyúrható legyen, tésztát állítunnk össze. Peremes lepényformába nyomkodjuk, és 180 fokon elősütjük 10-12 percet, épp csak halványan kezdjen színesedni.
A zöldségféléket apróra vágjuk, pici sóval, olajon megpároljuk. Hagyjuk kicsit hűlni, összekeverjük két felvert tojással, és a tésztára öntjük. Bőkezűen megszórjuk reszelt sajttal és kb 20 perc alatt készre sütjük.