Csirkecombok joghurtban sütve
A csirke bármilyen, kedvünkre való alaktrészéből készíthetjük, akár egész madárból is. Én a combjából szeretem igazán.
1 kg csirke
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 dl joghurt (kefir)
1 dl jóféle olaj
só
bors
Nyáron:
1 zöldpaprika, lehetőleg piros húsú
2 nagyobbacska paradicsom
többféle zöld fűszer
Téli verziójában:
2 ek paradicsompüré
1 kk piros arany
majoranna
kakukkfű
bazsalikom
A hagymát, fokhagymát, paprikát, kinyomott magú paradicsomot alaposan összeturmixolom (a forgókéses aprító is remek hozzá) az olajjal és a joghurttal. A friss zöld fűszereket és a sót is beledobom. Kefírrel készítve kicsit markánsabb, savanykásabb lesz. Előfordul, hogy a paradicsom nagyon savanyú, ilyenkor egy késhegyni cukorral lágyíthatunk az ízén. Ebbe a maszatba beleforgatom a csirkét, és jól lezárva beteszem a hűtőbe. Másnap tepsibe rendezem és rátöltöm a páclevet is. Először fél órát sütöm 150 fokon, majd ha már kezd puhulni, felhúzom 180 fokra, hogy a végére rásüljön a kence, kis színt kapjon a teteje.
Az étel nagyon finom volt, kipróbáltam. 1 joghurtot, 1 paprikát, 1 paradicsomot és egy újhagymát turmixoltam össze. Sóval, rozmaringgal, majorannával, bazsalikommal fűszereztem. Egy napig ebben a páclében áztattam. (Nemcsak beleforgatattam, állni hagytam benne).
Másnap megsütöttem, finom lett.
Üdv.: Joanna