Kapucínus szelet

Kategória: Sütemények, Torták

6 tojás sárgája
6 ek cukor
6 ek liszt
2 ek kakaó
1 tk sütőpor
1 dl olaj
6 tojás habbá vert fehérje

A tojások sárgáját kavarjuk habosra a cukorral. Adjuk hozzá az olajat, kakót és lisztet. Óvatosan keverjük össze a kemény tojáshabbal, majd sütőpapírral bélelt tepsiben tegyük a sütőbe. 180 fokon süssük 20-25 percig, hogy kiállja a tűpróbát. Amíg sül, készítsük el a krémet.

4 dl tej
2 csomag tejszínes pudingpor
10 dkg porcukor
20 dkg vaj
1 ek kakaó
1 ek neszkávé por

1 tábla csoki (tortabevonó)
2 ek olaj

A szobahőmérsékleten meglágyult vajat keverjük ki a cukorral. A pudingporból a tejjel készítsünk a szokásosnál sűrűbb pudingot, és ha már csak langyos, keverjük bele a cukros vajat. A krém felét kenjük a tésztára, a másik felében keverjük el a kakaót és a neszkávét. Ezt simítsuk a fehér krém tetejére, és szép simára húzzuk le. Olvasszuk meg a csokit, keverjük el az olajjal és vonjuk be vele a sütemény tetejét. Nagyon mutatós és finom, barna-fehér-barna szeletket vághatunk belőle.

Készíthetjük tortaformában is, de ahhoz sok ez a mennyiség, érdemes a  tésztát 4 tojásból csinálni, arányosan csökkentett hozzávalókkal.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos