Rakott krém

Kategória: Krémek

Látványosan lehet adagonként pohárba rétegezni. Akár délelőtt is elkészíthető az esti vendégség előtt, a hűtőben, lefóliázva semmi baja sem lesz.

3 tojássárgáját, 1 egész tojással és 10 dkg porcukorral keverjünk habosra. Adjunk hozzá 1 ek lisztet, keverjük ki jól és eresszük fel 2,5 dl tejjel.  Adjunk hozzá 2 ek vaníliás cukrot. Gőz fölött sűrűsödésig verjük, lehetőleg gépi habverővel. A tűzről levéve verjük tovább kihűlésig, nehogy összefusson a tojás. Végül 1 dl felvert tejszínhabbal lazítsuk.

8 dkg cukrot, 2 ek kakaóval, 1 ek vaníliás cukorral, 8 dkg vajjal, 1 dl tejszínnel és 10 dkg megpuhított csokoládéval főzzünk krémessé, majd azt is hűtsük ki. Ebbe ne tegyünk tejszínhabot, mert nem lesz szép csokiszínű. A két krémet rétegezzük a pohárba, több rétegben. A tetejére vaníliás kerül, amin jól mutat a tálalás előtt rászórt csokiforgács. Ha csokis réteget teszünk a tetejére, tejszínhab pöttyökkel díszíthetjük. Legalább 2-3 órára hűtsük be.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos