Szingapuri rizs
Ez egy nagyon sokoldalú recept. Kínálhatjuk köretként vagy önálló fogásként. Magában is finom, de gazdagítható sültcsirke kockákkal, sajttal …
1 fej fehér hagyma
1 húsos paprika
1 doboz ananászkonzerv
maréknyi zöldborsó
5 dkg sós pörkölt mogyoró
30 dkg rizs
olaj
alaplé
só, szójaszósz, koriander zöldje
A hagymát vágjuk apróra, a paprikát kicsumázva kockázzuk fel. Az olajon pároljuk üvegesre a hagymát, dobjuk rá a paprikát és azzal is pároljuk néhány percig. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, a koriander kivételével. Öntsük le 3 bögre húslével és lefedve, kis lángon főzzük amíg az összes levét felszívja, de legalább 15 percig. Miután a tűzhelyet kikapcsoltuk, hagyjuk pár percig, majd keverjük bele az apróra vágott koriandert.