Sűrített tej a lelőhelyről

Kategória: Egyebek

kondenztej1a

Minap olvastam Lúdanyónál egy pozitív példaként említett cégről, és az általuk forgalmazott sűrített tejről. Mivel ma amúgy is el kellett menjek Lakihegyig, már nem volt komoly kitérő Halásztelek. Telefonon egyeztettem Katival, a cég kedves tulajdonosnőjével, hogy ott találom-e, aztán már csak a gázt kellett nyomjam (az esőre való tekintettel óvatosan).

Elmesélte, hogy nagyon nehéz bevezetni a piacra. A multikba reménytelenül drága bekerülni, a hazai láncok és boltok meg azt se tudják, mi is a sűrített tej. Kevés az olyan boltos, akit érdekelnek az újdonságok, belevág a bevezetésükbe. Akik útba tudják ejteni Halásztelket, azok hívják fel, szívesen ad el nekik. Küldenének postán is, de irreálisan megdrágítja a szállítási költség. Esetleg érdemes az egymás közelében lakóknak összeszervezni egy gyűjtő rendelést, aztán mehet a tejkrémes sütik gyártása.

Egy ilyen dobozban 397 gramm sűrített tej van (gondolom ez valamilyen köbláb/szökőév típusú angolszász mértékből származik). A képen látható készletért kétezer fabatkát fizettem. Az Arbatban jóval drágább.

 


9 hozzászólás a recepthez: “Sűrített tej a lelőhelyről”


  1. lúdanyó says:

    De örülök ennek a fejleménynek 🙂

  2. mandy says:

    komolyan mondod, hogy csak ennyibe kerül??? Ha legközelebb arra járok, feltétlenül feltankolok belőle 🙂

  3. Ori says:

    Valaki árulja már el Magyarországon miért nincs ilyen, csak a tubusus gagyi?
    Még gyerekként ismertem meg a szlovákot (csehszlovák:), de csak akkor volt ha átugrottunk Kassára. A minősége elég jó, ellentétben az azóta próbált ukrán és egyéb kelet európai hasonlókkal. A hunorka tej terméke azért jobb az átlagnál :), pedig 100km-t is kellett mennem, hogy vegyek és az ára sem rossz annyira. (főleg ha a magyar sűrített tejhez nézzük) Ellenben a Nestlé termékei közt megtalálható majd minden országban, még valami 19. századi cég összeolvadásból származik. Megvették vagy összeálltak a Carnation céggel, aki az eredeti technológiát kifejlesztette, remélem jól tudom. Angliában mind a mai napig ezen a néven is megtalálható. Tuti beszerzési forrás az Iceland nevű mirelit-konzerv diszkont lánc, a 400 gr-os 1 font, az 1000(!) Gr-os 2 font volt 2 éve. Most gondolom hasonló, mert mégiscsak belföldi termék ez náluk…
    A Nestlé minősége állandó és kiváló, akárhonnan nézem: teszt volt Tunéziában is :))) De miért nem gyártják és forgalmazzák nálunk??? Tudja valaki?

    Ori

  4. Nestlé/Carnation sűrített tej kapható:
    http://okostojas.blog.hu/2008/10/31/dulce_de_leche_hazilag
    bár én nem vagyok meggyőződve, hogy ez lenne a legjobb, csak mert márkás. mondjuk magában nem fogyasztom 🙂
    a Sparban pedig kávétej néven a kávéknál (nem hűtőpultban) kapható cukrozatlan sűrített tej jó áron, az előbbi linken meg összegyűjtöttem, mások szerint mennyi cukor kell bele.

  5. vvmasa says:

    pedig az Ukrán finom csak tudni kell hogy meik jó én most is azt eszek 🙂

  6. ildi says:

    most találtam csak ide. 🙂
    a zsuzska által leírt karamellát (lsd: okostojás kommentjénél a linket) sima tejből és cukorból már nagyanyám is készítette. 2:1 arányban (2 liter tej, 1kg cukor). ha megfőtt (csak órák kérdése), kell bele egy csomag vaj, meg kb 10-15 dkg darált mag (nálunk dió), és egy-két evőkanál kakaó (cukrozatlan, fogja a karamell töménységét). és mehet az ostyalapok közé. ez a mennyiség 2 csomag ostyába elég ( a nagy méretű, egyik oldalán apró, másik oldalán nagyobb kockás ostya való hozzá). addiktív!
    cukrozatlan sűrített tejet amúgy az aldiban is lehet venni, aszem 400 ml-es kiszerelésben, kétféle zsírtartalmút is (4 ill 7%-os).

  7. Mado says:

    Csak megjegyzem, hogy a legfelső poszt 2009.10.hó…

    Jelenleg az Arbatban 450,- Ft

    http://www.arbat.hu/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=104&Itemid=72&lang=hu

    Hunorka tejtől ma kaptam meg az árat, 480,- Ft.

    mindkettő helyen lévő doboz azonos súlyú.

    A Hunorkás hölgy nekem is azt mondta, hogy náluk a legolcsóbbak, sorolta
    melyik, mennyibe kerül…én eleve ezt az orosz, vagy cseh terméket
    szerettem volna, tuti nem változott a minősége….

  8. Székely Katka says:

    én láttam a http://www.markomilk.hu oldalon. ott lehet rendelni sűrített tejet és kész tejkaramellt is! 🙂

  9. Orsi says:

    Pontos címet Kérhetek?
    Köszönöm.


-->

Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos