Angol narancslikőr

Kategória: Alkoholos italok

angol-narancslikor

Ez az angol recept egy magas alkoholtartalmú, nagyon narancsos ízű likőrről szól, ami nem csak italként fogyasztva finom, de remek ízesítője sokféle édességnek. Mivel az átlagos citrusfélék héját vegyszerrel kezelik, hogy a hosszú szállítás alatt ne romoljon, ne veszítsen frissességéből, az olyan ételek és italok receptjeikhez, amibe a héját is fel kell használni, próbáljunk kezeletlen  héjú, bio-citrust venni.

45 dkg cukor (én kevesebbel szeretem)
1 l vodka
3 nagy narancs
2 citrom
1 rúd vanília

A cukrot 1 deci vízzel főzzük fel szirupnak, és csendesen forraljuk negyed órán át. Közben az egyik narancs héját reszeljük le, a többit hámozzuk meg (a fehér héját is leszedve) és vágjuk szeletekre. Tegyük esgy üvegbe a szirupot, vodkát és szórjuk bele a reszelt narancshéjat és a narancskarikákat. A citromot is karikázzuk fel, és dobjuk bele ázni.  Két hétig, naponta felrázva hagyjuk  az ízeket kioldódni. Alaposan szűrjük le és jól záródó üvegekben érleljük legalább egy hónapig, de minél tovább hagyjuk, annár aromásabb lesz.

 


4 hozzászólás a recepthez: “Angol narancslikőr”


  1. Lilla says:

    bár nem iszom alkohlolt, de ajándéknak elgondolkodtató… bio citromot/narancsot hol veszel?

  2. BeckZsu says:

    Hogy milyen véletlenek vannak! Délután olvastam ezt a receptet, és arra gondoltam, hogy kipróbálom. Ha mostanában megcsinálom, karácsonyra éppen jó lesz 🙂

  3. Belly says:

    Én is elkészítem.

  4. szepyke says:

    Kb három éve ilyet is adtam karácsonyra a fontosaknak.
    Mivel, benne akartam hagyni a gyümölcsöt, befőttes üvegbe töltve adtam oda.
    Apukám azt hitte, hogy befőtt és az egészet megette egyszerre.Másnap mondta, hogy érezte, hogy van benne alkohol, de nagyon finom volt..
    Apukámról tudni kell, hogy szinte soha nem iszik…
    :)))



Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos