Narancsos kuglóf – egyszerűen, gyorsan

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Sütemények

narancsos-kuglof1a

A kuglóf is egyike azon recepteknek, amik olyan békebeli hangulatúak, amikor a hölgykoszorú habos kakaó mellett ült össze kicsit pletykálni társalkodni. Alighanem a sok finomságot kitalált bécsi cukrászat adta tovább a receptet a monarchián belül, legalább is mi a Gugelhupf nevet magyarítottuk számunkra kimondhatóra.

Ellentétben a hagyományos, kelt tésztás receptekkel, ezt nem kell dagasztani, nem kell arra várni, hogy megkeljen. Az már ízlés dolga, hogy én jobban szeretem, biztos nem szárad ki sütés közben.

50 dkg liszt
40 dkg cukor (a felénél többet nem szoktam beletenni)
6 tojás
2 dl olaj
0,5 zacskó sütőpor
2 narancs lereszelt héja és kifacsart leve
ízlés szerint maréknyi mazsola

Géppel keverjük habosra a tojásokat a cukorral, hogy az teljesen feloldódjon, majd adjuk hozzá az olajat. A sütőport elkeverjük a lisztben, és fokozatosan a tojásokhoz adjuk. Tegyük bele a narancshéjat és annyi narancslevet, hogy még éppen folyós, sűrű masszát kapjunk. Ha teszünk bele mazsolát, azt is keverjük el benne.

Kenjük ki a formát és szórjuk be liszttel, majd töltsük bele a tésztát. Felénél jobban ne töltsük meg, nehogy kifusson sülés közben, ha kicsi a formánk, inkább két formába töltsük, vagy kétszerre süssük. 180 fokos sütőben 40 – 50 perc alatt sül át, a forma méretétől függően.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos