Tudja Valaki, mit vettem?

Kategória: Egyebek, Tejes ételek

Én azt hittem, hogy tudom, de most már tudom, hogy tévedtem. A Nagycsarnokban a bejárat melletti sorbaállós sajtosnál jártam. Egyebek mellett láttam egy friss sajtot, sárga kockákkal, amire gyömbéres sajtot írtak ki.

Ilyet ugyan még nem ettem, de ha sajt és gyömbér van benne, rossz nem lehet, hoztam is belőle egy darabot.

gyomberes-sajt-1a

Az otthoni kóstoló a szaglászással kezdődött. Markáns illata nem volt, de a gyömbér jól érezhető volt rajta. Az igazi meglepetést a kóstolás okozta, ez a valami ugyanis édes! Lehet, hogy kandírozott gyömbérrel készült?

Nem rossz, sőt kellemes eledel, ám a sajtos pultból jövő ételeket sósnak várom. Ez talán egy vágható sűrűségű krémsajtféle, amit az édességével és a gyömbérrel leginkább egy kalácsra tudnék elképzelni.

Csak én futottam bele ebbe a csodába?

 


3 hozzászólás a recepthez: “Tudja Valaki, mit vettem?”


  1. ChefViki says:

    Nálunk a piacon van egy sajtos stand, egy falusi gazdaság tejtermékei. Ott vettem egyszer egy sajtot, dió volt benne és aszalt áfonya. Maga a sajttészta natúr ízű volt. A néni azt mondta, hogy mézzel!!?? együk, meglátjuk, milyen isteni finom!

    Az volt. Egyszerűen hanyatt vágtuk tőle magunkat!

  2. Maimoni says:

    Tudom, nem eg lapon említendő ezzel a házisajttal, de emlékeztek az Öcsi sajtra? Arra a csokis rettenetre? Na, nekem az volt az első édes sajt élményem. Azóta nem csodálkozom semmin.

  3. Találkoztam már aszalt áfonyás sajtal…Angliából kaptam tescos sajttálon volt rajta -nagyon finom volt: ha lenne olyan a sajtosnál, akkor vennék-de megnézem ezt a gyömbéresset addig

    MGL



Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos