Hamis marcipánburgonya

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Sütés nélkül

marcipanburgonya1Nagyanyám receptjei közül való, alighanem a háborús, ínséges időkből.

25 dkg kihűlt tört krumpli
40 dkg porcukor
10 dkg darált dió vagy mandula
10 – 20 dkg darált keksz
1 nem zöld mandula aroma
rum

A hajában megfőzött, melegen meghámozott krumplit törjük át, majd hagyjuk kihűlni. Gyúrjuk össze a cukorral, dióval és a rummal ill. aromával. Adjunk hozzá annyi darált kekszet, hogy formázható keménységű legyen, és krumplit hömbölgethessünk belőle, ne plecsnit. Formázzunk krumplikat belőle, és néhány helyen bökjük bele a spékelőtűt vagy egy kihegyezett hurkapálcát, hogy még élethűbb legyen. Forgassuk sötét, cukrozatlan kakaóporba. Meglepően hasonlít egy igazi marcipánra.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos