Pizzaleves – vagy egytálétel?

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Egytálételek, Levesek

Ez az a leves, vagy egytálétel, amivel a megátalkodott, leveskerülő ifjakat is asztalhoz lehet csábítani. Természetesen nem kelt tészta lángoson tálaljuk, bár cipóban épp lehetne. Az íze, a hozzávalói hasonlítanak a pizza krémjére.

Van ám sajt is, anélkül nem is pizza a pizza, most nem a tetején, hanem benne, így csak akkor derül ki a szálhúzó turpisság, amikor az első kanalat belemerítjük.

0,5 kg darált hús
1 nagy fej hagyma
1 doboz hámozott paradicsom
1 doboz passzírozott paradicsom
1 doboz morzsolt kukorica
1 pohár tejszín
20 dkg olvadós sajt
0,5 l alaplé / húsleves
só, bors, oregano …

Kevés olajon pirítsuk világos sárgára a finom kockára vágott hagymát. Dobjuk rá a húst és pirítsuk morzsalékosra. Sózzuk, fűszerezzük, majd öntsük hozzá a húslevest és a paradicsomokat. Ha a hámozott paradicsom egészben került a dobozba, vágjuk kockára. Forraljuk fel és főzzük 5 – 6 percig, ez alatt a darált hús is átfő. Adjuk hozzá a kukoricát a sajtot és a tejszínt. A tetejére szórhatunk finomra vágott petrezselymet, snidlinget, bazsalikom levelet. Jóféle friss kenyérrel kiad egy étkezést.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos