Bolgonai spagetti – a sápadtarcú

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Disznóhúsok, Marhahúsok

Nem ritka vendég a konyhánkon a darált hús, még marhából sem.

Amikor a gyerekek épp bolognai korszakukat élték, akárhányszor meglátták, már jött is a kérdés: ugye bolognai lesz belőle. Szerintem Ők két hétig egyfolytában is megették volna, azért magunkra is kellett gondolni, így született ez a sápadtarcú változat. Utána már ezt is kérték.

50 dkg darált hús (lehetőleg marha vagy vegyes)
1 fej hagyma
2 dl tejszín
3 gerezd fokhagyma
10 dkg tejszínes krémsajt (pl. tömlős)
1 leveskocka (kimaradhat, de ennyi ízfokozó bele is férhet)
2 dl tej
keményítő a sűrítéshez
só, bors, szerecsendió

A kockára vágott hagymát pirítsuk egész halványra kevés olajon. Adjuk hozzá a darált húst és pirítsuk amíg kifehéredik és morzsásra széthullik. Öntsük rá a tejszínt és nyomjuk bele a krémsajtot. Óvatosan, kevergetve melegítsük, amíg a sajt elolvad, majd öntsük fel a tejjel. Nyomjuk bele a fokhagymát, morzsoljuk rá a leveskockát és fűszerezzük. 20 – 25 perc csendes főzés után keményítővel sűrítsük krémesre. A szokott módon kifőzött spagettivel tálaljuk.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos