A sikeres recepttolvaj

Kategória: Egyebek

Azért sikeres, mert a mai napon még a gasztro.blog.hu gyűjtőoldalt is elönthette az oldalán közzétett receptekkel. Ne azért nézzétek meg az oldalát, hogy forgalma legyen, hanem azért, hátha kellemetlen meglepetésben lesz részetek.

Mutatom az egyik első, képpel felkerült receptemet, még tavaly május 11-én töltöttem fel, aznap indult a jokaja.hu

https://jokaja.hu/szezamos-grillazs-lapocskak

A mai receptdömpingből nekem ez roppant ismerős volt:

http://brigoldala.blogspot.com/2009/12/egy-bogre-cukrot-keves-vizzel.html

Összesen annyi kreativitás szorult bele, hogy áttette többesszám első személybe. Egy bloghoz ennél több kéne.

 


20 hozzászólás a recepthez: “A sikeres recepttolvaj”


  1. Edit says:

    Akkor ide is beírom. 🙂

    A kreatív blogger díjat megkapta. Találó…

  2. gesztenye says:

    Jókaja!

    Mielőtt ez elolvastam már rátaláltam az oldalára és elképedtem, hogy nem saját képeket használ és mindenféle gyűjtött recepteket. Most néztem végig az oldalát 2 évre visszamenőleg és írtam neki, hogy mi gasztrobloggerek a saját fotóinkat szoktuk kitenni, de jóváhagyás után engedi csak a kommentet, nagy valószínűséggel kitörli.
    Erre mondanám, hogy ügyes :-((((

  3. chilii says:

    tényleg kreatív! szépen levágta a feliratot a fotómról és ellopta!

  4. Aliz/azila says:

    Én is találtam kettőt, az Emeletes élvezetet és a Mandulás álmot. Írtam neki egy udvarias kommentet és kértem, hogy írja oda, hogy tőlem van. Még egy receptet találtam, annak csak a szövege az enyém, a kép nem, ezzel már nem is foglalkoztam. Köszönöm, hogy szóltál.:)

  5. VirsLee says:

    Hát kérem ez úgy működik, hogy rengeteg embernek lila fogalma sincs, hogy ez lopás. Ő csak elveszi, és ráadásul azt hiszi, hogy mindez teljesen helyén van, hiszen „ki van téve az internetre”.

    Mikor velem történik ilyen általában szép és nyugodt levelet szoktam megfogalmazni, hogy mi fog történni amennyiben nem teszi meg a megfelelő lépéseket (jelezze, legalább honnan szedte, honnan van a kép, általában ezzel megnyugszom, vagy törölje le stb.) és ha nem teszi meg, akkor nekifogok és jelentem a lopást, bizonyítékokkal az adott szolgáltatónál. Na mivel ő blogger.com-os… egyszerű a megoldás. Jelezni kel bloggeréknel mi a helyzet, ha nem hajlandó közreműködni.

    eddig az eseteim 90%-ban nagyon naivan lila fogalma se volt az illetőnek, hogy ez lopásnak minősül, meglepődött mikor a levelet olvasta… hogy há bocsi de o nem tudta. És tényleg nem olyan gonosz elvetemültség volt részéről, hanem egyszerűen nem tudta, hogy ez nem járja.

    Bizonyos korosztály szemében az internet az ingyen cuccok tárhelye, amit csak veszünk és teszünk ahova akarjuk.

  6. Edit says:

    Még ha nem is tudja…. Minek olyan oldalt létrehozni, amin összeollózott receptek, képek vannak? Hisz! Ezek már szerepelnek az eredeti szerzőnél. Én örömmel olvasom a receptekhoz hozzáfűzött történeteket. Brigónál milyen személyes tapasztalat, élménybeszámoló lehet?

  7. VirsLee says:

    Valahol (szerintem) nem az a baj, hogy gyűjti a recepteket. Tegye. Hanem az, hogy beállítja saját találmányának, és a fotókról is úgy tesz mintha a saját műve volna. Ez a felháborító, hogy levágja a képet, kimásolja a szöveget és dicsekszik a más tollával

    Néha én is idézek receptet, és például azért teszem, mert.. nem mindig emlékszem kinél láttam. Ha bemásolom magamhoz, idézve, jelölve a forrást akkor tudom hogy hol keressek esetleg részleteket.
    Ja meg jártam úgy is, hogy az eredeti lap megszűnt… ott maradtam az üres linkkel, tudtam, hogy remek recept volt, de nem volt honnan előszedjem.

  8. gesztenye says:

    Nekem valaki több, mint 200 receptemet vitte el fotókkal :-(((

  9. piszke says:

    Nekem is feltűnt, hogy van egy csomó kép, ami különböző stílusú, – mert igenis mindenkinek van egy saját fénykép-ujjlenyomata – meg ismerős is volt pár, hogy már láttam valahol. Nem a sajátjaim, nem is tudom volt-e, de pl. erről a blogról.

  10. nemisbéka says:

    Az enyémnek átírta a szövegét. Kétlem, hogy ne tudná, hogy hol vannak az eredetiek főleg hogy egy helyen odabiggyesztette, hogy „Lila Füge receptje”, vagy ilyesmi. Phzs-től is ott van átmásolva a bécsi kocka, Chez Julie-tól a sárgabarackos clafoutis, csak így első blikkre.

  11. phzs says:

    Meg vagyok sértődve, hogy tőlem semmit sem nyúlt le, pedig jó néhány blogger keze nyomát felismertem… Abban bíztam, hogy az ünnepi lakomák címke alatt majd csak találok egy-két tőlem származó húsételt, de ott csak profi oldalakról letöltött túlkomplikált ételek vannak.
    Egy kicsit röhejes ez, meg szánalmas is, de én annak adok igazat, aki azt mondja, hogy az illetőnek fogalma sincs arról, hogy mit is csinál. Valószínűleg megörült az új játéknak, és csinált egy elektronikus receptfüzetet. Bár attól ez még nem lesz pozitív.

  12. nemisbéka says:

    Phzs, most írtam, hogy tőled is lenyúlt :).

  13. sedith says:

    Én Gabojszának a körtés csokialagútját fedeztem fel itt. Nagyon ismerős volt. Már szóltam is neki. Tényleg durva, hogy ahágy kép, annyi féle. A tortacsodáknál minden fotó is egy csoda, látszik, hogy nem ő készítette.

  14. nemisbéka says:

    Gabojsza kiszedte már oldalt a gasztro.blog.hu-ról, és a programozónak jeleztük, hogy vegye ki a feedjét is.

  15. Ikkyu-san says:

    Azért, ha valaki megvágja a képeket arról nehezen tudom elképzelni, hogy naívságból teszi.

  16. Zit says:

    Lelkes olvasotokkent vegigporgettem ezt is mint uj oldalt es sorra dobbentem le. Lopott receptek, lopott kepek, szakacskonyvekbol bescannelt kepek… bla-bla-bla. Lehet, hogy nem is a fogfajastol, hanem ettol haborog a gyomrom.
    En buszke lennek a sajat szovegemre, elmenyemre meg a sajat fotomra a blogomon. Ugy tunik, eme holgynek mas jar a fejeben, mikor az oldalat szerkeszti (hogy mi, talan orok talany marad). Juj, nem szep gondolatok cikaznak most a fejemben.

  17. Latsia says:

    Komolyan mondom én már annyira unom….és annyira mérges vagyok az ilyenekre!
    Szerintem aki megvág egy képet, és persze többnyire úgy, hogy a logót vagy vízjelet vágja le, az nem ártatlan…ha az lenne, miért tenné?
    És miért írja oda a legtöbb ilyen, hogy az ő sok év alatt kipróbált, elkészített stb. receptjei…? Áááá…azt hiszem csak az a megoldás van az ilyenek ellen, hogy olyanná kellene tenni a szolgáltatóknak az oldalakat, hogy ne lehessen lszedni a képet és akkor senki nem vihetné magával egy új saját oldalra!

  18. lenka1 says:

    Én is megtaláltam az oldalán az egyik képemet, még az nlc sütik-képekkel topicjába tettem fel a „Meggyes-habos süti”-t. Pedig nekem meg aztán tényleg csak nagyon amatőr képeim vannak, de legalább sajátok …

  19. VirsLee says:

    Latsia ha egyszer ki van téve a kép netre, akkor fizikaliag megoldható a leszedés. Hogy ez lopás az más dolog, de leszedni leszedhető.
    A szolgáltatók által nyújtott jobb klikk letiltva meg társai, csak megnehezítik.
    Amatőrök ellen jó lehet.

    ellenben lehet jelenteni a bloggernél a blogot, vagy egyeb szoltáltátónál és általában figyelmeztetik az egyént, hogy intézkedjen, ha meg nem teszi meg leszedik a blogját.

  20. Stefifáni says:

    Szevasztok! Engem is felbosszantott a dolog. Én lassan egy éve csinálok blogot, de csak azokat rakom fel, amiket sajátmagam kipróbáltam. Annyira okos azért nem vagyok, hogy minden receptet magam találjak ki, de ha elkészítek valamit és többé-kevésbé sikerül is, felteszem – természetesen a forrás megjeölésével. A készítés, dekorálás alatt tapasztaltakat – ha nem a tervek szerit sikerült valami – beírom a recept végén a megjegyzésekhez.
    Írtam neki abszolút kultúrált módon, de valami miatt már meg sem tudom nézni a blogját. Megváltoztatta netán?



Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos