Marcipános méz
Arról nincs hír, hogy Micimackó – aki mint minden medve, szereti a mézet – hogy viszonyul a marcipánhoz. Van annyira jófej mackó, hogy feltételezhessük Róla, nem utasítaná vissza, így aztán a kettő együtt biztos a kedvencévé válna.
A recept olyan egyszerű, hogy szinte kár leírni, gyakorlottabbak már a címe alapján el tudják készíteni. Különösebben meg se fogunk izzadni a nagy munkában, öt perc alatt mosogatással együtt is megvan.
0,5 kg akácméz
20 dkg marcipán massza
1 rúd vanília
Az akácméz azért jó választás hozzá, mert szobahőmérsékleten folyékony marad, így a marcipánnal együtt sem kell kirobbantani az üvegből.
Olyan marcipán masszát vegyünk hozzá, amiben legfeljebb a fele cukor, nem kell a mézet tovább édesíteni.
Öntsük tálba a mézet, majd morzsoljuk bele a marcipánt. A kettőt legegyszerűbb botmixerrel eldolgozni, először alacsonyabb fordulaton, majd a legmagasabban. A vanília nem kötelező bele, de nagyon finom illatú lesz tőle. Egy hátránya van, amíg az összekevert marcipános mézből azonnal nyalakodhatunk, legalább egy hónap kell, hogy a hosszában felvágott vaníliarúd illatát átvegye. A marcipános mézünk gond nélkül eláll egy éven túl is, ha sikerült megfeledkeznünk róla.