Fagylalt kérdés

Kategória: Egyebek

Egy ilyen fagylaltkészítő tartozék van a konyhai segédmunkásunkhoz. Új beszerzés, most ismerkedünk vele, próbáljuk megfejteni lelkének rezdüléseit.

Első pillantásra egyetlen konstrukciós apróságot tapasztaltunk, ami arra utal, hogy nem került gyakorló háziasszonyok kezébe, mielőtt gyártásba adták a terméket. Van a füles „kosár” és benne a hűthető tál. Ez utóbbi olyan alaposan beleszorul a kosárba, hogy az utóbbi alján levő lukakon keresztül is alig lehet kinyomni belőle. Ahhoz pedig, hogy egyszerre elérjük a kosár fülét és a lukakon át az edény fenekét, több, nagyméretű, erős férfikéz kell.

A kérdés azonban nem erre vonatkozik.

Ahogy kell, a már forgó lapát mellé kerül a fagyasztani való fagylalt alap. Szép krémesre ki is keveri, addig rendben is lenne. Az edény falára és aljára azonban odafagy egy kb. 2 mm vékony réteg, ami kőkemény, alig lehet levakarni.

Ha levakarja is az ember, a krémes fagylaltba visszakeverve az csomóssá válik, ami nem olyan szép és finom.

Az ilyen géppel fagyit készítőktől kérdezem, Ti is tapasztaltatok ilyet? Sikerült kitalálni az elhárításának trükkjét? Írjátok meg tapasztalataitokat, előre is köszönöm!

 


3 hozzászólás a recepthez: “Fagylalt kérdés”


  1. szepyke says:

    Nincs rá megoldás, ezért is kell a már kavargató gépbe önteni a masszát, hogy ahogy hírtelen megdermed, a kanál ne akadjon el benne. Szerintem több hibája is van, például, hogy elég kicsi a hely, ahol bele tudod önteni a masszát. Mert, ha folyékony, még ok, de egy masszát, már nehezen kanalazol a már járó gépbe.
    a fagylalt kikanalazása után, én rögtön kimosom, és megy vissza a mélyhűtőbe fejre állítva, hogy ne fagyjon az aljára az esetleg kicsöpögő víz… Ami ráfagy az oldalára, azt kimosom belőle. És még egyszer sem szedtem szét. Így, ahogy van, így megy a mélyhűtőbe…

  2. Zsuzsanna says:

    Én a gép oldalára fagyott részt már nem keverem a többi fagyihoz, hanem nemes egyszerűséggel megeszem, vagy más önkéntes happolja el előlem a kóstolót 🙂

  3. én a fedelét nem használom, tök felesleges mosogatnivaló, a hideget nem tartja (vagy minek van?), simán lehet beleönteni a sodót kancsóból.
    és amióta egyszer tényleg beleszorult az akku a tartóba (de úgy meg már nem fért bele a fagyasztómba), igyekszem egyenesen belerakni. való igaz, ezt megkönnyítendő lehetne kifejezettebb is a borda a tartón, de rövid forró vizes kezeléssel simán ki tudom tolni belőle az akkut a mosogatóba.
    és a vékony, keményebb réteget megenni 🙂
    részletek:
    http://okostojas.blog.hu/2007/05/29/bosch_mum_4625



Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos