Rózsás joghurt vagy rózsa lassi
Nyári hőség idején sokszor evés helyett is inkább inna az ember. Nem is baj, mert nagyon fontos a sok folyadék, pótlandó a szervezet vízveszteségét.
Nagyon jóleső átmenet az inni- és ennivalók között a joghurt. Magában is finom, de török módra kissé megízesítve még inkább itatja magát.
Számtalan változata elkészíthető, ezek közül következik néhány – a kevésbé közismertek sorából.
2 nagy pohár joghurt
2 dl víz
3 evőkanál rózsavíz
kevés méz
A víz csak akkor kell, ha sűrű a joghurt. A kész italnak szívószálon is át kell férnie, nem kanalazásra való. Az összes hozzávalót alaposan keverjük össze – habverő, botmixer – és jól hűtsük le.
Ha hozzáférünk jóféle házitejhez, érdemes magunk csinálta joghurtból keverni. Nagyon mutatós lesz, ha néhány illatos, vörös rózsaszirmot beleturmixolunk. Ezt azonban csak akkor tegyük, ha a saját kertünkben szedhetjük és tudjuk, hogy nem volt vegyszerezve.
Fú, hogy én ezt mennyire imádom! Sűrűn készítem. Csak méz helyett folyékony édesítőt szoktam beletenni. Annyira egyszerű, és olyan finom 🙂