Brassói hentes módra
Ezért a brassóiért még hentes barátomtól se kapnék ki.
Ő ugyanis esküszik rá, hogy amiben a húson, borson, fokhagymán és a krumplin kívül más is van, az legfeljebb csak utánzat.
A meleg nyárhoz annyi köze van csak, hogy megfelelő előkészítéssel hamar elkészül.
35 dkg szűzpecsenye
4 gerezd fokhagyma
só, bors
50 dkg idei krumpli
libazsír
A krumplit mossuk meg és bő vízben főzzük 15-20 percig, hogy már megpuhuljon, de még ne essen szét hámozás után.
A húst vágjuk vékony szeletekre, a rostjaira merőlegesen. Készítsük elő a meghámozott fokhagyma gerezdeket is.
A serpenyőbe töltsünk bőven libazsírt, ha épp nincs, másféle zsír is megteszi. A meghámozott és darabokra vágott krumplit süssük pirosra benne, majd szűrőkanállal szedjük ki és tegyük félre.
A zsír nagyját töltsük le, a maradékot forrósítsuk meg és több adagban, gyorsan pirítsuk meg a borsozott húst, hogy már színe legyen. A végén tegyük vissza az összes húst, nyomjuk rá a fokhagymát, adjuk hozzá a sült krumplit és az egészet melegítsük össze. Savanyúsággal vagy paradicsom gerezdekkel és vékonyra karikázott erőspaprikával kínáljuk.
Nem volt sótlan? 😉