Denevércomb, avagy Szászika rántott csirkéje

Kategória: Szárnyasok

4 denevércomb (ha nem kapsz a boltban, helyettesítheted csirkével is)
2 tojássárgájából készült alapmajonéz
zsemlemorzsa
boszorkányos fűszerkeverék (ami kinek-kinek szájaíze szerint leugrik a fűszerpolcról)

A denevérdarabokat sózzuk és fűszerezzük, majd kenjük be majonézzel, forgassuk meg zsemlemorzsában. Vékonyan kiolajozott tepsibe rakjuk és betesszük a forró sütőbe. Addig süssük, míg aranybarna nem lesz (kb. 40 perc), közben egyszer megforgatjuk. Az így sütött rántott comb omlósabb és szaftosabb lesz. Nagyon illik hozzá a burgonyapüré citromkarikával.
Megjegyzés:
Én annyit módosítottam a recepten, hogy az alap majonézt, egy kis tejföllel (2 dl) higítottam (tudom, ez már tartár), és a tepsit nem olajjal, kentem ki, hanem a combokról a nagyja zsíros részt leszedtem, kisütöttem, és azzal a zsírral. Ja! És még néhány darab csirkemájat is adtam a combokhoz, hogy a mennyiség elég legyen nagyétkű családomnak.

 


1 hozzászólás a recepthez: “Denevércomb, avagy Szászika rántott csirkéje”


  1. Wise Lady says:

    Nahát. Nagyon jó kaja lehet ez a denevér!



Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos