Gesztenyével töltött kacsa
A gesztenyének ugyan késő ősszel van szezonja, de mióta lehet fagyasztott, hámozott gesztenyét kapni, bármikor elkészíthető ez az ünnepélyes pecsenye.
1 pecsenyekacsa
0,5 kg gesztenye
1 fej hagyma
3 dkg vaj
2,5 dl húsleves (esetleg kockából)
tárkony
turbolyalevél
kakukkfű
majoránna
só
bors
Vajon pirítsuk meg a vékonyra szeletelt hagymát, adjuk hozzá a gesztenyét, szórjuk rá a fűszereket, öntsük fel a húslevessel és főzzük 8-10 percig. Ha kihűlt töltsük bele a kacsa hasüregébe, varrjuk (tűzzük) össze, sóval és borssal dörzsöljük be a bőrét. Ha van rá lehetőségünk, húzzuk nyársra és azon forgatva grillezzük meg. Ha nincs, rácsos tepsiben is süthetjük. 180 fokon kell egy óra, hogy átsűljön. Ha a melle és a combja is puha, rákapcsolhatjuk a sütő grilljét és többször megforgatva megpiríthatjuk.