Ezúttal tényleg citromos csirkeleves
Tegnap elírtam a citromos húsgombócleves címét, csak a kedves figyelmeztetés nyomán vettem észre, hogy csirkelevesnek írtam. Ígéretemhez híven most tényleg a csirkeleves következik. Ez is kellemes savanykás, igazi hőséges időkre való recept. A csirke húsát elcsipegetve már nem is kell mellé másik fogás.
Egy egész csirkét kuktába teszünk, felöntjük vízzel, hogy jól ellepje. Sózzuk, borsozzuk és beledobunk pár csíkot a citrom vékonyan hámozott, sárga héjából. Puhára főzzük, majd kivesszük egy tűzálló tálra, és ha megtaláljuk, horgásszuk ki a citromhéjakat is. Alufóliával betakarva melegen tartjuk, vagy ha úgy jobban szeretjük, forró sütőben gyorsan megpirítjuk. A levesbe belefőzünk egy kis pohár rizst. Miközben puhul, elkészítjük a citromos habarást. Két villával felvert tojásba belenyomjuk egy citrom levét. Kevergetve hozzákanalazunk a levesből, hogy átmelegedjen, majd a levesbe keverjük. Már ne forraljuk fel, nehogy összeugorjon. Tartalmas, a rizstől sűrű levest kapunk, amihez megehetjük a csirke húsát. Nem elírás, a leves tényleg nincs bezöldségelve. Lehet úgy is, de az már egy másik recept. Zsírszegény étel, a rizs kihagyásával még szénhidrátkerülő diétába is beleilleszthető.