Anna almás püspökkenyere

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Sütemények

anna-almas-puspokkenyer1

A nagyon finom és praktikus receptek sorába tartozik, mert előző nap elkészíthető, nem kell még ezt is a vendégség napjába belezsúfolni. Az almától kimondottan szaftos a tésztája, még akarva is nehéz kiszárítani.

50 dkg reszelt alma
30 dkg rétesliszt
20 dkg cukor
1 tojás
1 cs. sütőpor
fahéj
5 dkg mazsola
5 dkg mogyoró vagy dió
5 dkg cukrozott narancshéj
5 dkg cukrozott citromhéj

Keverjük habosra a cukrot a tojással és a fahéjjal, majd keverjük bele az almát, mazsolát, héjakat és a durvára vágott mogyorót, amiből keveset félretettünk a díszítéshez. Végül csurgassuk bele a lisztet és keverjük simára. Kizsírozott és belisztezett formába töltve szórjuk meg a félretett mogyoróval. Fedjük le egy megolajozott alufóliával és 170 fokon süssük háromnegyed órán át, de fél óra elteltével levehetjük róla a fóliát. Hagyjuk 10 percig hűlni, majd borítsuk ki és rácson hűtsük ki teljesen. Csak másnap szeleteljük fel.