Anna könnyű gombalevese

Kategória: Kímélő ételek, diéta, Levesek

Könnyű, hamar elkészül, jóformán, amíg az ebéd többi fogása melegszik, és az asztal megterítődik.

csiperkekA gombákat folyó víz alatt, szárával lefelé tartva, gyorsan megmosom. Kitördelem a szárakat, és a kevésbé szép kalapokkal együtt, vékonyra felvágom. Annyi vízzel, hogy épp ellepje, felteszem főni. Közben a kalapokat vékonyra felszeletelem, amihez a legügyesebb szerszám a keménytojás szeletelő. Amikor a szárak megfőttek, megsózom, fűszerezem egy csipet fehérborssal, kakukkfűvel és egy késhegyni szerecsendió virággal. Nem lesz elrontva, ha más zöld fűszerek is kerülnek bele, mint tárkony, rozmaring… Simára turmixolom, egy kanál tejföllel, így már kész is a leves sűrítése. Beleszórom a szeletelt kalapokat és egyet rottyantok rajta. A vékony gombaszeletek ennyi idő alatt meg is főttek.

 





%d blogger ezt szereti: