Barnasörös mini baguettek
Nagyon ízes kenyér receptje ez. Már a többféle liszt és a magok is finommá teszik, de a barnasör malátás illatától egészen különlegessé válik.
0,5 kg rozsliszt
0,5 kg búzaliszt
1 üveg barnasör
2 dkg élesztő
2 dkg só
ízlés szerinti magok (len, napraforgó, tök, földimogyoró, szezám)
Kovászt készítünk az élesztőből, 3 ek sörrel és egy ek rozslisztből. Felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a maradék sört és 30 dkg rozslisztet. Kamrában két napig hagyjuk állni, savanyodni.
A többi hozzávalóval tésztát gyúrunk belőle, két órát kelesztjük. A nagyobb magokat aprítóval darabosra vágjuk és úgy gyúrjuk a tésztába. Átgyúrjuk, még egy órát kelesztjük. Darabokra vágjuk, megformázzuk vagy formába tesszük és még egy fél órát kelesztjük.
Vizes tepsivel felforrósítjuk a sütőt, a tésztát vízzel megkenjük, és 180 fokos sütőben, kb. 25 perc alatt megsütjük.
Nem a fenti kenyérhez szólok hozzá… Az pazar, és meg is fogom sütni. Arról érdeklődnék, hogy pinterest-en nem tervezitek-e megosztani a recepteket. Ott sokkal könnyebb elmenteni őket és nyomtatni sem szükséges a kedvenc recepteket.