Bécsi krémes – ez finom?

Kategória: Desszertek, Egyebek

Csalódást kell okozzak, ebből csak a kép az enyém, meg az, hogy megkínáltak vele.

A krémest a “falunk” patinásabbik – de nem a menőbb – cukrásza készítette, onnan hozta valaki.

A bécsi néven árult krémes nem sárga krémmel töltött, hanem vaníliás habbal, és itt kezdődnek a gondok.

Miért nem képzelhető el az, hogy a tejszínhab tejszínből készül?

Messziről kiérezni, hogy növényi zsiradék alapú cukrászati habot használtak. Ragacsosan zsíros, sokkal nehezebb, mint egy tejszínhab. Tudom, három napig is ugyanilyen magas, meg nyilván olcsóbb is. A vanília / vanillin különbségről már nem is beszélek, azzal még ki is egyeznék, ha a növényolaj nem képezne zsíros filmet a nyelvemen.

Nem kéne a sokat emlegetett gasztro-forradalmat a cukrászdákra is kiterjeszteni?

 




  • - x -

  • HAVONTA!

    Töltse le, ingyenes!!

  • Beszélgetés

  • Eddigi látogatók

    Ha ez látszik, már megint sztrájkol a számláló :-(
  • Fontos