Belga tatárok bifsztekje

Kategória: Marhahúsok

belgatatarSokáig Belgiumban élt barátunktól tanultuk el ennek a klasszikusnak a tájjellegű változatát.

1 kg darált (többször átdarált) marha fehérpecsenye
4 salotta hagyma
4 tojássárgája
3 ek. mustár, én dijonit használtam, de igazából ahhoz, hogy teljesen belga legyen a Gand-i mustárt kellene használni
2 ek. nagyon finomra aprított fodros petrezselyem
2 ek. nagyon finomra aprított metélőhagyma
1 ek. Worchester szósz
2 ek. kapribogyó
25 cl. mogyoró olaj

bors

Egy salátástálba beletesszük a mustárt, a Worchester szószt és a tojássárgákat. Összekeverjük az egészet, és apránként belecsepegtetjük az olajat.Úgy csináljuk mintha majonézt kevernénk. Hozzátesszük a darált húst, a salotta hagymát, a fodros petrezselymet és a kapribogyókat. Jól keverjük össze. Sózzuk borsozzuk ízlés szerint.   Hűtőben hagyjuk egybeérni legalább egy órát.
Megjegyzés:
Minden belga, aki ad magára, ezt szépen aranysárgára, ropogósra sütött hasábburgonyával, salátával és finom belga sörrel tálalja.

 





%d blogger ezt szereti: