Meglepetés bélszínroló – hús nélkül

Kategória: Fogyókúra, Húsmentes fogások

gomba-belszinrolo-1aAnnyiban nem újdonság ez a recept, hogy az egykori húsipar névadó terméke sem sok húst láthatott – bélszínt meg akkoriban végképp nem – mégis hihetetlen karriert futott be.

Karriert ez a recept is megérdemel, szerintem finomabb az eredetinél. Kis ügyességgel megformázhatjuk olyanra, hogy nem sok rábeszélésre lesz szükségünk, hogy elhiggyék, mit is tálalunk. Ha pedig már sikerült megkóstoltatni, akkor a gombakerülők is hamar felülvizsgálják elutasító álláspontjukat.

50 dkg gomba
15 dkg zabpehely
2 evőkanál olaj
2 tojás

törött bors
kakukkfű
fél csokor petrezselyem
2 evőkanál zsemlemorzsa
a sütéshez: olaj

A gombát megtisztítjuk, fölaprítjuk, megsózzuk és 2 ek olajon, fedő alatt megpároljuk (5 – 6 perc). A gomba elég sok levet enged, így a zabpelyhet nem kell előre beáztatni. A zabpehelyhet a gombához adjuk és hagyjuk egy órát állni. Ha nem itta fel az összes levét a fölösleget öntsük le róla, míg ha nagyon száraznak látnánk, töltsünk rá egy kis vizet. Üssük bele a tojásokat, sózzuk, borsozzuk meg és a fölaprított kakukkfűvel, petrezselyemmel fűszerezzuk. Dolgozzunk bele annyi zsemlemorzsát, hogy a massza formázható legyen. A masszából formázzunk ujjnyi hosszú rudakat, és olajban süssük meg. Önmagában rizzsel és tartármártással kínáljuk, de főzelékek feltétjeként is finom.

 





%d blogger ezt szereti: