Besamelles karaj

Kategória: Disznóhúsok

besamell-karaj1

A karaj teljesen zsírtalan része a disznónak, tud is fűrészpor szárazságú lenni. Ez a recept ezt küszöböli ki, amikor egy szaftos besamellben párolja át a szeleteket.

4 szelet csont nélküli karaj
1 tojás
10 dkg reszelt sajt

3 dkg vaj
3 dkg liszt (2 evőkanálnyi)
3 dl tej
só, bors, szerecsendió

A hússzeleteket klopfoljuk ki és sózzuk, borsozzuk meg. A tojást egy korty tejjel verjük simára, mártsuk bele a hússzeleteket, majd forgassuk a reszelt sajtba. Nem túl forró (160 fok) olajban süssük, amíg épp színesedni kezd. Szedjük a szeleteket egy tűzálló tálba.

Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat. Amikor csökken már a habzása, keverjük bele a lisztet és pirítsuk egész halványra. Öntsük fel a tejjel, keverjük simára és kis lángon főzzük amíg besűrűsödik. Ízesítsük szerecsendióval és sóval.  Vonjuk be vele a húst, szórjunk a tetejére reszelt sajtot. Közepesen meleg sütőben (160 fok) süssük, amíg pirulni kezd a sajt a tetején.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos