Bolognai módra rakott patisszon

Kategória: Egytálételek, Fogyókúra

bolognai-patisszon1Anyósomnak túl jól bejött a patisszon termés, nem győzi elajándékozni. Így esett, hogy meg kellett már főzni az itt kerülgetett darabokat.

A meghámozott tökszeleteket gyaluljuk le és sózzuk be. Itt erősen megoszlanak a vélemények, sokan kifejezetten károsnak tartják. A tapasztalat azt mutatja, hogy még így, kifacsarva is annyi vizet enged, hogy úszni fog az alja. Amíg áll, kis olajon pirítsunk hagymát, majd a húst is rátéve pirítsuk tovább. Amikor a hús kifehéredett, fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával, bazsalikommal, oreganoval és kaukkfűvel. bolognai-patisszon2Öntsük fel paradicsomlével és erős lángon főzve sűrítsük be. A levet engedett tököt nyomjuk ki és szórjunk rá egy kanál keményítőt (lisztet) és forgassuk össze vele.  Ez felvesz majd valamennyit a sülés közben kieresztett levéből. Terítsük egy lapos tűzállóba, tepsibe. A tetején simítsuk el a húsos ragut, és rakjunk egy sor paradicsomkarikát rá. Épp sárga miniparadicsomok voltak kéznél, nem a kép színei ennyire rosszak. A tetején kenjünk el egy pohár megsózott tejfölt. 180 fokos sütőben süssük a tejföl pirulásáig. Szinte zsírtalan, alig van benne szénhidrát, beleilleszthető a fogyókúrás menübe.

 





%d blogger ezt szereti: