Borsos tokány

Kategória: Marhahúsok

Legjobb, ha bélszín széléből, az úgynevezett pacsniból készítjük. No itt kell igen jó hentes, ahol ezt külön kapni. Ha nem sikerül pacsnit kapni, arra ügyeljünk, hogy a rostokra merőlegesen vágjuk a húst, vékony csíkokra. Ha ugyanis a rostokat a húsban rövidre vágtuk, hamarabb készül el és puhább, omlósabb lesz.Személyenként fél vöröshagymát apróra vágunk, zsírban megpároljuk és hozzátesszük a metéltre vágott húst. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, meghintjük kevés apróra vágott petrezselyemzöldjével, majd puhára pároljuk. Időnként kevés melegvizet töltsünk utána, nehogy leégjen. Ha a hús megpuhult, 1-2 kanál bort adunk hozzá. Tálalás előtt pici lisztet szórunk rá, és kevés vízzel felforraljuk. Tört burgonyát vagy tarhonyát és savanyúságot adunk mellé.

 





%d blogger ezt szereti: