Brindzás pizza

Kategória: Húsmentes fogások, Tészták

juhturos-pizza-0-500
20 dkg liszt
10 dkg tört krumpli
1,5 dl tej
1 tojás
0,5 kocka élesztő
0,5 dl olaj

a kenéshez:
20 dkg brindza (juhtúró)
1 gerezd fokhagyma
szükség szerint tejföl
olajbogyó
húsos szalonna (elmaradhat)

A langyos tejben feloldjuk az élesztőt, beleütjük a tojást, hozzákeverjük a krumplit és a liszttel, sóval, olajjal rugalmas tésztává gyúrjuk. A tésztagombócot beolajozzuk, és letakarva kelni hagyjuk. Mikor szépen megkelt, átgyúrjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk. Ha kerek pizzát készítünk, 2-3 részre vágva nyújtjuk ki.

Ha a juhtúró nagyon száraz, kevés tejföllel kenhetővé keverjük. Hozzáadjuk az elnyomott fokhagymát és megkenjük vele a pizzát. Rászórjuk a felvágott olajbogyót és a csíkokra vágott szalonnát. Legalább 200 fokos sütőben sütjük, 10-12 percig. Akkor jó, ha a tészta széle pirulni kezd.