Csirkecsíkok hagymás palacsintatésztában

Kategória: Szárnyasok

csirkecsikok1Egyszerű, változatosan készíthető és kiadós, ráadásul a család mindig vevő rá. Egy méretes csirkemellből, megfelelő körettel kijön egy ebéd négy emberre. Hidegen, markánsabban fűszerezve, mindenféle tunkolós mártásokkal, borozós-sörözős este kísérője is lehet.

A csirkemellet vágjuk hosszú, vékony csíkokra és enyhén sózzuk meg. Készítsünk két tojásból palacsintatésztát, kb. 2 dl tejjel. Sózzuk, borsozzuk és keverjünk bele egy kis fej reszelt, vagy nagyon apróra vágott hagymát, ízlés szerint néhány gerezd fokhagymát.

Keverjük bele a palacsintatésztába a húscsíkokat. Serpenyőben forrósított olajba tegyük egymástól olyan távolságra a húsokat, hogy ne érjenek össze, különben nem csíkjaink lesznek, hanem lepényünk. Hamar megsül és a vékony csirkehús pont omlóssá is válik ennyi idő alatt. Papírtörlővel bélelt tálra szedjük, hogy a kicsöpögő olajat felszívhassa. Szerintem a krumplipüré a legjobb köret, ehhez is, de lehet kétfelvonásos sültkrumplival is kínálni, ha már úgy egyszer olajban sütünk.

 


1 hozzászólás a recepthez: “Csirkecsíkok hagymás palacsintatésztában”


  1. szepyke says:

    Nálam ilyen a fűszeres hús. Az nincs csak lisztben forgatva, de mindig kihúz a slamasztikából. Akár hidegen, akár melegen!



Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos