Csirkemájas raguval sütött gomba

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Egytálételek, Fogyókúra

A minapi gyönyörű barna csiperke zsákmány feldolgozásából vacsoráztuk tegnap ezt a finomságot. Amolyan hűtő tartalma által meghatározott fogás volt, de lesz ilyen még máskor is.

Ezzel felkerült az 57., címében is gombára utaló recept az oldalra, aminek apropóján ünnepélyesen megígérem, hogy nem fogom minden alkalommal számozni az újabbakat. 😉

12 db nagyfejű barna csiperkegomba
30 dkg csirkemáj
1 fej hagyma
1 tojás
pici füstölt szalonna
só, bors, kakukkfű, majoranna

A májat megpucolva kis kockákra vágtam. A gombák vastag tönkjét kitörtem, hosszában négyfelé hasítottam és 3-4 mm vastag szeletekre vágtam.

Teflon serpenyőben, kanálnyi olajon világosra pirítottam a kockára vágott hagymát, majd hozzá adtam a gombát. Sóztam, borsoztam és lefedve, saját levében puhára pároltam. A fedőt levéve zsírjára sütöttem, majd majorannával megszórtam és hozzáadtam a májat. Épp csak addig forgattam a tűzön, amíg a májkockák kifehéredtek. A tűzről lehúzva ráütöttem egy tojást és gyorsan elkevertem. Nem sütöttem rántottát belőle, csak épp egy kicsit összefogattam, hogy ne guruljon majd ki a gomba kalapokból.

A sütőpapírra sorakoztatott kalapokba kakukkfüvet szórtam, és beletöltöttem a májas gombaragut. Kézzel kicsit belenyomkodtam és mindegyikre tettem egy körömnyi, hajszálvékony füstöltszalonna szeletkét. 230 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megpirult. Pici kenyeret feltétlenül készítsünk a tányérunk mellé, hogy a gomba kifolyó szaftját kitunkolhassuk.