Csomagolt aszalt gyümölcs – előétel ünnepi ebédhez

Kategória: Előételek

Az ünnepi étkezések örök gondja: az ünnepiesség megtartása mellett legyen előkészíthető, hogy tudjuk élvezni vendégeink társaságát.

Ezeknek a követelményeknek maradéktalanul megfelel ez az előétel, és garantált sikert arat. Olyan még nem volt, hogy megmaradt volna, sokkal inkább harc vetélkedés indul az utolsó darabokért.

Aszalt gyümölcsként a sárgabarack és szilva mellet minden olyan gyümölcsöt használhatunk, ami csomagolható méretű darabokból áll. Ilyen alapon a mazsola ellenjavallt.

Éjszakára áztassuk be annyi fehérborba, hogy még akkor is ellepje, amikor már megdagadtak.

Egy csomag baconszalonnát vágjunk félbe és mindegyik szem gyümölcsöt csavarjuk be egy kis szalonnába. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatva tegyük 180 fokos sütőbe, ahol 15 – 20 perc alatt pirosra sül. Még melegen tálaljuk.

Ha van kedvünk bonyolítani, minden gyümölcs magja helyre töltsünk kis darab kecske- vagy juhsajtot. Ehhez igyekezzünk nagyszemű gyümölcsöt venni, különben elátkozzuk a pillanatot, amikor rászántuk magunkat.

 





%d blogger ezt szereti: