Csomagolt csirkemáj – van aki nem ismeri?

Kategória: Belsőségek, Szárnyasok

Remélem még senki sem unja a villámgyorsan elkészíthető csirkemájas recepteket.

Nálunk mindenki szereti, és elég változatosan készíthető el ahhoz, hogy ne váljék unalmassá. Ideális alapanyag, amikor sebtében kell összedobni valami meleg kaját. Erre még akkor is jut idő, amikor éhhalál közeli állapotban vetődik haza az ember. Összedobja, és amíg sül, hazaér és megterít. Ha van valami köret a hűtőben jó, ha nincs egy darab jó kenyér is megteszi.

Kapcsoljuk be a sütőt a legmagasabb hőmérsékletre. A csirkemájat vágjuk ketté, ha van szív is hozzá, arról vágjuk le a tetejét, ahol a fehér erek jönnek ki belőle, és tegyük el egy húslevesbe. A májról vágjuk le a fehér hártyákat, zsír cafatokat, ezzel kész is van az előkészítése. Egy tálban szórjuk meg a májat kakukkfűvel, majorannával, szegfűborssal, és nyugodtan sózzuk is meg. A szárnyasok mája nem keményedik meg, ha előre sót kap. A bacon szeleteket vágjuk ketté, sok lenne egy fél csirkemájra egy teljes szelet, és csavarjunk egy darabot mindegyik máj köré. Sorakoztassuk tepsibe. Ekkorra már forró a sütőnk, tegyük be, hadd piruljon. 10 perc alatt a szalonna megpirul, addigra a máj is átsül. Ne süssük túl, mert ha a sózástól nem is keményedik meg, a túlsütéssel remekül ki lehet szárítani. Én úgy szeretem, ha a közepe már nem véres, nem nyers, de még krémes. Az unalomfaktor további csökkentése érdekében nyugodtan variálhatunk a fűszerezéssel, minden alkalommal, amikor sort kerítünk rá.

 





%d blogger ezt szereti: