Csülkös kifli

Kategória: Sós sütemények

A tészta:

50 dkg liszt
25 dkg zsír
1 tojás
1 tojás sárgája
1-2 evőkanal tejföl
pici só

A töltelék:

30 dkg főt füstölt csülök húsa v. tarja
1 főtt tojás
tejföl
l kávéskanál mustár

Este megcsináltam a tésztát. Ehhez a zsírt eldolgoztam a liszttel, tojással és annyi tejföllel, hogy szép sima tésztám legyen. Fóliába csavartam és reggelig ment a hűtőbe. Megdaráltam a füstölt húst és összekevertem a főtt tojással, pici mustárral és annyi tejföllel, hogy a töltelék összeállós krém legyen.
A tésztát vékonyra, kb. 2-3 mm vastagra, kinyújtottam, nagy kerek formával kiszaggattam, közepére raktam egy kanálnyi tölteléket, félbehajtottam és a szélét jól összenyomkodtam (egy villa hegyével még szép mintás is lesz ettől), majd tojással megkentem. Sütőpapírral bélelt tepsibe tetem és közepes tűznél (170-180 fokon) pirosra sütöttem. Langyosan is, hidegen is jó, passzol borhoz, sörhöz.