Dalmát paprika

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Fogyókúra, Húsmentes fogások

dalmatpaprika1A lecsót ugyan nem lehet megunni, de időnként jól jön egy kis változatosság. Ez is egy sokoldalú recept, rizzsel, tarhonyával, galuskával önálló fogás, de lehet sült húsok körete is.

1 kg paprika
3-4 fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 dl fehérbor

bors
zöld fűszerek
olaj

A paprikát és a hagymát is nagyobb kockákra vágom. Kevés olajon üvegesre dinsztelem a hagymát, majd hozzáadom a paprikát, és megsózva, fűszerezve párolom. Épp csak annyi bort öntök alá, hogy a fedő alatt annak a gőzében puhulhasson. Inkább kicsit ropogós maradjon a paprika, mint nagyon plöttyedt. A hagyma és a paprika előkészítésével együtt sem tart egy fél órát a megfőzése. Igazából a vékony héjú, de húsos paprikákat keressük hozzá. Az íze szempontjából mindegy, milyen színűek, a látvány szempontjából azonban nem. Aki szereti csípősen, főzzön bele 1-2 bogyiszlói paprikát is.