Diós fasírt rudacskák, szokatlan fűszerezéssel

Kategória: Disznóhúsok

dios-fasirt1

Szeretjük a fasírtot és mindenféle darálthúsos rokonát, de azért csak születnek egyre újabb variációk. Láttam valakinél egy diós fasírt receptet, de mikor megcsináltam volna, nem leltem meg újra. A megadott mennyiségből 25 db, hüvelykujjnyi rudacska lett. Általában diónyi golyókat vagy ilyen rudacskákat formázunk mert mindenki kedvencéből a ropogós héjából így jut a legtöbb. Igaz, jobban kell figyelni a sütéskor, nehogy kiszáradjon.

0,5 kg lapocka
5 dkg dió
1 kisebb fej lilahagyma
1 tojás
só, fehérbors, szegfűbors, szerecsendió, gyömbér

A húst tisztítsuk meg és daráljuk le. A diót a forgókésessel aprítsuk durvára, a hagymát ugyanabban finomra. Gyúrjuk össze a húst, a tojással, dióval és a fűszerekkel. Formázzunk belőle rudacskákat és forgassuk morzsába. Forró zsiradékban süssük világosra.

Az összes szénhidrát amit hozzá adunk, az a zsemlemorzsa. Ha valakinek ez is sok a diétájába, forgathatja darált dióba, reszelt sajtba, csak akkor nagyon óvatosan süsse, nem túl forró olajban, nehogy megégjen. Mivel nincs benne áztatott zsemle, elég kötött, sűrű a masszája, érdemes valamilyen tunkolós mártással kínálni. A képen az előző napi padlizsánhoz készített kápia paprika krém került a tányérra.

 


1 hozzászólás a recepthez: “Diós fasírt rudacskák, szokatlan fűszerezéssel”


  1. cukroskata says:

    Ez remek, én is fogok ilyet sütni 🙂



Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos