Diós gesztenyerolád

Kategória: Sütés nélkül

Bár egész évben kaphatunk fagyasztott gesztenye masszát, azért valahogy megmaradt téli finomságnak.

Nagyon jól illik hozzá ez a diós krém, amit nem sokat kell főzni, épp csak a forró tejjel nyakon önteni. Érdemes a gesztenye masszát fólián, sütőpapíron kinyújtani, mert azzal sokkal könnyebb felcsavarni és szebb lesz a roládunk.

Az ilyen nagyon finom édességekre mondta egykor Nagyapám, hogy bűnösen jó. Valóban könnyű vele bűnbe esni.

50 dkg gesztenyemassza
0,5 dl rum
20 dkg dió
1 dl tej
10 dkg porcukor
10 dkg vaj
reszelt narancshéj

A tejjel forrázzuk le a diót és keverjük egyenletesre. Amíg még langyos, adjuk hozzá a vajat és keverjük habosra. Mikor kihűlt keverjük el benne a cukrot és a narancshéjat is.

A kiolvasztott gesztenyemasszát keverjük el kevés rummal, hogy már ne legyen törős, de ne is ragadjon krémesen. Fóliák között nyújtsuk ki és kenjük rá a diókrémet. Csavarjuk fel és díszítsük ki olvasztott csokival. Hűtőben alaposan hűtsük át. Vizes késsel lehet szépen szeletelni.