Diós kétszersült tojásfehérjéből

Kategória: Sütemények

6 tojásfehérje
18 dkg porcukor
12 dkg liszt
4 dkg vaj
10 dkg dió

A tojásfehérjét elkezdjük felverni. A félkemény habhoz lassan hozzáadjuk a porcukrot és kemény habbá verjük. Óvatosan belekeverjük a lisztet, az olvasztott, de nem meleg vajat és a vágott diót. Kivajazott, lisztezett őzgerinc vagy püspökkenyér formába öntjük és 170 fokos sütőben, kb. 40 percig sütjük. Ha a beleszúrt tű vagy villa már nem ragacsos, elkészült. A félig kihűlt tésztát rácsra borítjuk és legalább két napig szikkasztjuk.

Nagyon éles késsel egész vékony (2-3 mm) szeletekre vágjuk és tepsire tesszük. 140 fokos sütőben, az ajtaját időnként kinyitva, aranysárga ropogósra sütjük. Jól záródó dobozban hetekig eláll. Kávé, tea mellé kínáljuk.
Dió helyett készíthetjük mandulával, mogyoróval, stb.

 




  • - x -

  • HAVONTA!

    Töltse le, ingyenes!!

  • Beszélgetés

  • Eddigi látogatók

    Ha ez látszik, már megint sztrájkol a számláló :-(
  • Fontos


%d blogger ezt szereti: