Disznótoros kenyérben

2009. 05. 12. • Kategória: Disznóhúsok, Kenyér

1 májashurkas
1 véreshurka
1 sült kolbász
fél kg liszt
2 dkg élesztő
1 kanál olaj
1 mk só
2 kk cukor
1 dl tej
2 dl víz

A disznótorost a szokott módon elkészítem és félreteszem. A tejet meglangyosítom és beleteszem az élesztőt és a cukrot. Mikor felfutott, összekeverem a liszttel, a sóval és az olajjal. Meleg helyen kb háromnegyed órát kelni hagyom. Három részre osztom, és kinyújtom annyira, hogy belecsomagolhassam az előre elkészített disznóságokat. Kettőt szorosan egymás mellé teszek, a harmadikat a tetejére, majd további 20 percig kelesztem. A tetejükre lyukakat csinálok (hogy szét ne vesse az elpárolgó gőz) és forró sütőben szép pirosra sütöm. Azon melegében tálalom.