Ebéd hőség idején

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Levesek

Alig pár percre kell a tűzhelyt bekapcsolni és kész is a finom ebéd.

Még nem érett le a meggy, így friss gyümölcsből főzhetjük. Nem kell hozzá más, mint fejenként egy összemarék megy, kanálka cukor fűszerek és egy kis tejszín vagy tejföl.

A legjobb előző nap megfőzni, hogy kihűljön – lehetőleg egy jókora kondérral, mert úgy is mindenki rá fog járni.

A meggyet magozzuk ki. 2-3 deci vizet forraljunk fel egy kis darabka fahéjjal, néhány szem szegfűszeggel és egy darabka gyömbérrel. Pár perc főzés után tegyük bele a meggyet és forraljuk további 5-6 percig. Tejszínből vagy tejfölből és két evőkanál lisztből keverjünk habarást és azzal sűrítsük be a levest. Elég sűrű lesz, mert csak most töltjük hozzá a leves mennyiségéhez szükséges hideg vizet. Így nem kell az egészet felforralni és hosszasan várni, hogy kihűljön.

Második fogásként, szintén jól behűtve, együnk dinnyét. Ezzel szerencsénk volt, életünk második legfinomabb dinnyéjét sikerült megvennünk.