Egyiptomi gyümölcssaláta Karácsonyra

Kategória: Desszertek, Saláták

egyiptomi-gyumolcssalata

A Karácsony Egyiptomban csak a kopt kisebbségnek hasonló ünnep, mint nekünk, ezt a receptet mégis szinte nekünk találták ki. Az aszalt gyümölcsök, a méz, a narancs, a fahéj olyan karácsonyi hangulatúvá teszi és van olyan finom is, hogy méltó legyen az ünnepi asztalra. Előző nap elkészíthetjük, elég csak a hűtőből elővéve tálalni.

10 dkg mandula (hámozott)
10 dkg mazsola
10 dkg magozott datolya
10 dkg füge
10 dkg aszalt sárgabarack
2 narancs leve
1 citrom leve
2 dl víz
3 -4 ek méz

tejszínhab
fahéj

Tegyük mikrózható hűtődobozba a hozzávalókat és annyi vízzel öntsük fel, hogy épp ellepje. Tegyük a mikróba és a legkisebb fokozaton, lassan melegítsük meg annyira, hogy a kezünknek kezdjen kellemetlenné válni. Közben többször rázzuk össze az alaposan lezárt fedelű dobozt, hogy minden jól elkeveredjen benne. Ha kihűlt kissé, tegyük a hűtőbe.

Tálaláskor szedjük az adagokat kis tálkákba, poharakba, nyomjunk rá tejszínhab rózsát és szórjuk meg fahéjjal.

 




  • - x -

  • HAVONTA!

    Töltse le, ingyenes!!

  • Beszélgetés

  • Eddigi látogatók

    Ha ez látszik, már megint sztrájkol a számláló :-(
  • Fontos