Egzotikus csirke grillen

Kategória: Grillezés, Szárnyasok

grillcsirkemell1Sokféle fűszerrel készül a pác ehhez a húshoz, ennek a receptje idéz keleties ízeket. Készülhet csirke melléből, de kicsontozott felsőcombból is. A mellek alsó és felső rétegét szedjük külön.

4 ek olaj
2 ek szójaszósz
1 tk csípős mustár
1 mk currypor
késhegynyi őrölt koriander
késhegynyi őrölt szegfűszeg
diónyi reszelt gyömbér
2 gerezd fokhagyma
1 ek méz
2 ek őrölt, pörkölt földimogyoró, vagy mogyoróvaj

Keverjük össze a pác hozzávalóit, forgassuk bele a húst és jól záródó dobozban tegyük a hűtőbe. Hagyjuk ott legalább fél napra.

A melleket egyszerűen süthetjük a roston, ahogy szoktuk. Ha combfiléből készül, akkor mutatós lesz, ha a pácból kivett húst összetekerjük, és hústűvel, vagy fogvájóval / saslikpálcával összetűzzük. Ezt a viszonylag vastag hústekercset lassabban süssük, hogy ne égjen meg a külseje, mire átsül a közepe is. Jutalmul jóval szaftosabb húst ehetünk, mint a melleket sütők. Sütés közben a maradék páccal kenegessük időnként, szép színe lesz a rásülő mézes máztól.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos