Muzsdély

Kategória: Grillezés, Mártások

Székely barátomtól tanultam ezt az egyszerűségében finom mártásfélét, amit a nyaranta sütögetett flekkenek mellé csinált. A legfinomabb muzsdélyt kora-nyáron lehet csinálni, amikor már gerezdes az új fokhagyma, de még nem zörgős a héja.

A társaság létszámától függően megpucolt 1-2 fej (!) fokhagymát. Belenyomta egy bögrébe, megsózta, felöntötte szódavízzel és pár kanál ecettel savanyította. Mindezt még a tűz megrakása előtt, hogy álljon vagy egy órát a kínálásig. A kisült hússzeleteket mindenki ízlése szerint csurgatta meg ezzel a lével. Ha véletlenül szárazabbra sült volna a hús, akkor még szaftosabba is teszi, de mindenképp fantasztikus íze lesz a mindössze borssal fűszerezett flekkennek.

 





%d blogger ezt szereti: