Fagylalt kérdés

Kategória: Egyebek

Egy ilyen fagylaltkészítő tartozék van a konyhai segédmunkásunkhoz. Új beszerzés, most ismerkedünk vele, próbáljuk megfejteni lelkének rezdüléseit.

Első pillantásra egyetlen konstrukciós apróságot tapasztaltunk, ami arra utal, hogy nem került gyakorló háziasszonyok kezébe, mielőtt gyártásba adták a terméket. Van a füles “kosár” és benne a hűthető tál. Ez utóbbi olyan alaposan beleszorul a kosárba, hogy az utóbbi alján levő lukakon keresztül is alig lehet kinyomni belőle. Ahhoz pedig, hogy egyszerre elérjük a kosár fülét és a lukakon át az edény fenekét, több, nagyméretű, erős férfikéz kell.

A kérdés azonban nem erre vonatkozik.

Ahogy kell, a már forgó lapát mellé kerül a fagyasztani való fagylalt alap. Szép krémesre ki is keveri, addig rendben is lenne. Az edény falára és aljára azonban odafagy egy kb. 2 mm vékony réteg, ami kőkemény, alig lehet levakarni.

Ha levakarja is az ember, a krémes fagylaltba visszakeverve az csomóssá válik, ami nem olyan szép és finom.

Az ilyen géppel fagyit készítőktől kérdezem, Ti is tapasztaltatok ilyet? Sikerült kitalálni az elhárításának trükkjét? Írjátok meg tapasztalataitokat, előre is köszönöm!

 





%d blogger ezt szereti: