Fahéj illatú ropogós

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Aprósütemények

Ez kérem szépen maga az édes bűnbeesés. Édes, illatos, ropogós, vagyis ellenállhatatlan kísértés.

Még az a szerencse, hogy a recept szerint négy napnál tovább nem tartható el, így legalább van mire hivatkozni az újabb torkoskodásnál.

Meg persze nem romlik, csak elveszti ropogósságát, ha megszívja magát a párás levegőben.

15 dkg zabpehely
15 dkg vaj
20 dkg nagyszemű barna cukor
2 tojás
1 evőkanál liszt (nem elírás)
2 teáskanál sütőpor (mehet egy egész zacskóval)
1 teáskanál fahéj

Kis lángon olvasszuk meg a vajat, de ne legyen olyan forró, hogy a beleöntött tojásból rántotta legyen. Keverjük bele a zabpelyhet, majd az összes többi hozzávalót. Azért jó benne a durvaszemű cukor, mert nem olvad el teljesen, az is ropog a fogunk alatt.

A sütő nagy tepsijét béleljük ki sütőpapírral és tegyünk rá teáskanálnyi kis kupacokat. Egy tepsire ne tegyünk 9 kupacnál többet, mert minden várakozásunknál nagyobb mértékben fog elterülni sütés közben.

180 fokra előmelegített sütőben 6 – 7 perc alatt ellapul és a széle pirulni kezd. Vegyük ki a sütőből és várjunk 2 – 3 percet, hogy kicsit szilárduljunk. Süteménylapáttal vegyük fel a tepsiről, és tegyük rácsra, amíg kihűlt. Légmentesen záró dobozban tartsuk és 4 napon belül együk meg. Utóbbi inkább úgy kérdés, hogy be tudjuk-e osztani négy napra?

 




  • - x -

  • HAVONTA!

    Töltse le, ingyenes!!

  • Beszélgetés

  • Eddigi látogatók

    Ha ez látszik, már megint sztrájkol a számláló :-(
  • Fontos