Fazékban sült oldalas

Kategória: Disznóhúsok

Rég ettünk már oldalast, pedig szaftos, puha, jóízű pecsenyét lehet sütni belőle.

Tekintettel az agybuggyantó hőmérsékletekre csak olyasmit főzök mostanában, ami a nyárikonyhában is elkészíthető.

Az ottani felszerelésen csak a régi módszert lehetett elővenni, amivel a sparherd lapján remek pecsenyéket sütöttek Nagyanyáink.

A fazék alján kevés zsírt olvasztottam meg. Egy nagy fej hagymát meghámoztam és cikkekre vágtam. A húst sóval, borssal, rozmaringgal és köménymaggal dörzsöltem be. Néhány gerezd fokhagymát is  meghámoztam.

Az oldalast úgy állítottam a fazékba, hogy a mellé dugdosott hagymagerezdek megtartsák álló helyzetében. Beledobtam a fokhagymagerezdeket is, majd egy pohárka bort és 2 dl vizet töltöttem alá. Lefedve, csendesen forralva pároltam, amíg meg nem puhult. A fedőt levéve hagytam zsírjára sülni.