Feketeribizli befőzés – első felvonás

Kategória: Alkoholos italok, Befőzés

A szombati piacon vett feketeribizli egy részéből idén is likőr készül.

A recept a szokásos, rövid leírása még tavalyról itt.

Annyi az idei falrengető újítás, hogy csökkentettem a malacságot, amit a szemek szétnyomkodásával lehet előidézni.

Tavaly még azt írtam, hogy kézzel nyomkodjuk szét a szemeket. A gumikesztyű csak arra jó, hogy ne mászkáljunk egy hétig sötétlila körmökkel, a csempét nem védi.

Pár nappal ezelőtt valamelyik fiók mélyén rácsodálkoztam a krumplitörőre. Elég régi darab, de nincs gyakori használatban. Ahogy előkerült, bevillant: legközelebb nem krumplit fog törni, hanem feketeribizlit.

Csak arra kell ügyelni, hogy ne legyünk nagyon erősek és ki ne nyomjuk az üveg fenekét. Biztos gutaütés lenne ennyi ribizlit és tisztaszeszt összetakarítani.